VEKİL AVCI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı Rize merkezde yerinde bir dönüşüm yapacaklarını ifade ederek, kat yüksekliklerinin düşürülmesinden dolayı oluşacak mağduriyetleri giderme adına ise alternatif alanlar ürettiklerini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BELEDİYE BLOKLARINDAN BAŞLAYACAK

Milletvekili Avcı kentsel dönüşümün Rize İçin çok önemli olduğunu belirterek, “Özellikle belediye bloklarından başlanan bir dönüşüm planlıyoruz.  En az hata ile bu işi yapmaya çalışıyoruz. Yakın bir zamanda buranın ihalesini gerçekleştirmek istiyoruz. Projemiz hazır cumhurbaşkanımıza da gösterdik çok beğendi kendisi. Yatay bir mimari var yüksekliği azaltıyoruz. “ dedi

YENİ ÇEKİM ALANLARI

Milletvekili Avcı Yağlıtaş ve Salarha da yapacakları konutlarla alternatif oluşturacaklarını belirterek, “Öncelikle Yağlıtaş’da bir acele kamulaştırma kararı aldık. Hem Yağlıtaşı doğru bir planla imar etmek istiyoruz hem de şehir merkezindeki dönüşüm alanlarından katlar düşürüleceği için arda kalan daireler için vatandaşlarımıza teklifler götürmemiz lazım. Yağlıtaş da öncelikle arsa sahibi olan vatandaşlarımıza daireleri teklif edeceğiz. Ama fazla daire olacağı için bunları teklif edebiliriz. Yine Salarha da 500 konuttan oluşan Güneysu’daki lojmanlar gibi bir site ve kent yaşamı inşa etmek istiyoruz. Oradaki daireleri de merkezdeki vatandaşlarımıza teklif edeceğiz.” dedi

SANAYİ’NİN YERİNDE YENİ BİR ŞEHİR

Milletvekili Sanayi sitesini de taşıyacaklarını belirterek, “Çiftekavakta bir sanayi vadisi inşa ediyoruz. Kamulaştırma çalışmaları başlayacak. Sanayi sitesini oraya taşıyacağız. Yanındaki Meyve halini de oraya taşımak istiyoruz. Çaykur’un yüz dönümlük bir arazisi var orda o araziyi de hal ve sanayi sitesiyle birleştirerek burada yeni bir şehir inşa etmek istiyoruz.  1250 daire ve 200 iş yerinde oluşan muhteşem bir proje ortaya çıktı. Son derece güzel.” dedi

BİZ YERİNE BİR DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ

Yerinde bir dönüşüm yapacaklarını ifade eden Milletvekili Avcı, “Biz yerine bir dönüşüm yapacağız. Bazı kat yükseklerinde eksilmeler olacak. Buradaki fazlalık olan katların hak sahiplerini mağdur edemeyiz. Dairelerinin ederi kadar sana paranı ödeyebilir TOKİ başkanlığı. Bunu istemiyorsan sana Yağlıtaştan bir konut verebiliriz. Veya Salarha’dan konut verebiliriz. Değerine göre üstüne parasını alırsın. Bu takdir vatandaşımıza ait. Biz vatandaşımıza alternatif üretebilmek ve onları mağdur etmemek için bunu yapıyoruz. Daha önce karayolları eliyle yapılan kamulaştırmalarda mağduriyetler oldu orda vatandaşlarımıza alternatifler sunamadık. Ama biz bugün alternatiflerimizle vatandaşımıza gitmek istiyoruz.  Biz yerinde bir dönüşüm yapmayı planlıyoruz.” dedi

SALARHA DUBLE YOLU PROJESİ YAPILIYOR.

Milletvekili Avcı  Salarha duble yolunun  10 km’lik bölümünün projesinin çıkarıldığını ifade ederek, “Gelecek yılın sonuna doğru Salarha tüneli kavşakları ve viyadükleriyle birlikte tamamlanacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan Salarha  duble yolunun ilk 10 km’lik bölümünün projesini çıkardık. Karayolları çalışmalarını yapıyor. Proje çalışması biter bitmez en kısa zamanda oranın ihalesini gerçekleştirmeye çalışacağız. Salarha vadisinin duble yol projesi başlamış olacak. Bu konuda bakanımız hassas. Salarha vadisi ile Rize’nin entegrasyonun son derece önemli olduğunu bakanımızda ifade etti.” dedi

AVCI: “GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ONLARIN ÜZERİNDENDİR”

Milletvekili Avcı kuru çaya yapılan yüzde 30 zamdan sonra özel sektörün mazeretinin kalmadığını belirterek, “Bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindendir. Bizzat takip ediyorum.” dedi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı katıldığı TV Programında ÇAYKUR ve çayla ilgili açıklamalarda bulundu.

AVCI: “ŞOV YAPMA MAKAMINDA DEĞİLİM. İŞ ÜRETME MAKAMINDAYIM”

Milletvekili Avcı, “Rize milletvekilleri meclis kürsüsüne çıkıp çayla ilgili bir şey demiyor” cümlelerini duyduklarını ifade ederek, “Biz meclis kürsüsüne çıkıp şov yapacak durumda değiliz. Meclis kürsüsünden 2 dakika konuşma yapmak dünyanın en kolay işidir. Denizli’nin bir milletvekili çıkacak, çayın ç’sinden anlamayan bir vatandaş gelecek meclis kürsüsünde eline tutuşturulan metni okuyacak. Sonrada muhalefet parti milletvekilleri çayı savunmuş olacak ben savunamamış olacağım. Peki, bizim arka planda yapmış olduklarımız. Bunlar ne olacak?” diye sordu.

“ÇAYKUR’UN 3. SÜRGÜNDE 400 KİLO KOTA AÇIKLADIĞI NEREDE GÖRÜLDÜ.”

Milletvekili Avcı kuru çaya zammı eleştiren CHP genel başkanının ‘Çayın sorunu var’ demesinin çaydan bihaber olduğunu gösterdiğini belirterek, “Kuru çaya yapılan zammı en çok eleştiren kim? CHP genel başkanı. Ama diğer taraftan çıkmış çayın sorunu var diyor. Haberi var mı bundan? Ben iktidar partisinin bir milletvekili olarak şov yapma makamında değilim. İş üretme makamındayım ve bu şu süreçte yaptıklarımız da ortadadır. Yaş çayın 3 liranın üstüne çıkması başta Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle oldu. Daha sonra milletvekilleri ve teşkilatımın bizzat süreci yönetmemizle gerçekleşti. 2-3 yıldır kuru çaya zam yapılmıyordu. Biz bunu gittik konuştuk. Defalarca konuştuk hem de. ÇAYKUR’un 3 sürgünde 400 kilo kota açıkladığı nerde göründü. Seçim var deniliyordu hep. Seçim mi var şimdi. Biz vatandaşımızın mağdur olamaması için her şeyi yapıyoruz.” dedi

“GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ONLARIN ÜZERİNDENDİR.”

Çaya yapılan yüzde 30 zamdan sonra yaş çay alımında fiyat düşürmek isteyen özel sektöre seslenen Avcı, “Şimdi bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindendir.” Diyerek, “Özel sektörün en büyük mazereti neydi? ‘Kuru çaya zam yapılması gerek bizim maliyetlerimiz çok yüksek. Biz iki liradan yüksek çay alamayız.’ diyorlardı. Şimdi bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindendir. Bizzat takip ediyorum. Kuru çaya bu zam yapıldıktan sonra özel sektörün mazeret hakkı yoktur. Bundan sonra yapacakları fiyat düşürmeleri süreci istismar etmektir.” dedi.

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 11 Eylül 2019, 09:59 tarihinde Ekonomi, Küçük Manşetler, Manşet, Siyaset kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 305 Kez Okunmuş..
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER