CUMHUR BAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP

Zaman zaman Sıla-i Rahim yaparak “Rize Sırtı dönülmeyecek bir vilayettir” dediğiniz baba ocağınızı ziyaret etmeniz bize büyük heyecan uyandırmaktadır.

O coşkuyla hoş geldiniz safalar getirdiniz.

Rize’ye tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştiren bir evladımız olarak size şükran ve minnet duygularımı iletmek suretiyle teşekkür ediyorum.

İktidarınız döneminde  büyük engellemelere rağmen Rize’ye çok büyük devasa hizmetler yaptınız ve Rize tarihine altın harflerle kazındınız sayın Cumhurbaşkanım.

Erzurum Rize yolu üzerinde en büyük engel Ovit dağına dünyanın en büyük tünellerinden birini 2012 yılında bizzat temelini atarak yaptınız. Hava Limanımız yine dünyada deniz üzerine yapılmasına karar verilen ender yatırımlardan biri. Sayenizde bu muazzam hizmete kavuşacağız ve dünya kenti olacağız.

Meramımı kısa yoldan anlatmak için yapılan diğer yatırımları saymıyor ve bütün Rizelilerin sizlerden beklediği diğer dev yatırımları ve gördüğüm mafya varı engellemeleri yazmaya çalışacağım.

On sekiz sene boyunca bizzat temelini attığınız ender yatırımların başında olan Ovit tünelini işlemez hale getirmek için yapılanları kısaca hatırlatmak istiyorum. İkizdere Ovit tüneli arasında yapılacak bölünmüş yol olmadan tünel anlamsızdır. Bu noktada akıl almaz engelleri bizzat en yakın çalışma arkadaşlarınız yapıyor.

12 ay açık ve düzenli ulaşım sağlanan Trabzon Erzurum arasına dünyanın ikinci büyük tüneli Ziganayı daha lüks olsun diye yapanlar, 70 tünel yapanlar 6 ay ulaşım yapılamayan Rize Erzurum arasına sadece iki tüneli bilerek ve size inat yapmıyorlar. Dallı Kavak ve Kınık tünellerinde çalışmalar kasten durdurulmuştur. Yolu 40-50 kilometre kısaltacak olan bu tüneller yerine Trabzon Erzincan arasına yolu sadece 4 kilometre kısaltacak Zigana Tüneli ve bağlantı yolları ve bu yol üzerindeki onlarca tünel 2016 da başlamış ve bitmek üzeredir. Erzurum Rize arasında 6 ay ulaşım hala yoktur ve Türkiye’de birbirine ulaşamayan vilayet sadece Erzurum ve Rize kalmıştır.

Araklı Bayburt yolu tüneli bitmiştir, Cankurtaran tüneli ve yüzden fazla tünel bitmiştir ne hikmetse.

Karayolları 12. ve 10. Bölge müdürlükleri Erzurum’u 700 kilometre bölünmüş yolla Ağrıya Kars’a Ardah’a Bingöl’e Artvine, Trabzon’a bağlarken ve hatta daha konforlu olsun diye bir çok gereksiz ve zamansız yatırımı yaparken Rizeye doğru Ovit tüneli temeli atıldıktan ve çok zamana kadar bir kilometre yol yapmadı Sayın Cumhurbaşkanım…

Sadece iki tünel ve irili ufaklı birkaç tünelle Rize Erzurum’a ulaşacak ve bütün Doğu Anadolu Karadeniz makus talihini yenecek sayenizde. Bu noktada yapılan ihanete varan yatırımları lütfen bir inceleyin.

Hava Limanımız sayenizde Rizemizi 1.5 milyar insana kısa yoldan bağlayacak. Ovit gibi mübarek bir karar verdiniz ve dünya cenneti Rizemize tarihinde hiç göremeyeceği bir büyük yatırım kazandırdınız. Ama sayın bakanınız “Trabzon’un yedeği” dedi bu dev yatırıma. Bittiği zaman, 5 milyon turist cennet yaylalarımıza dolduğu zaman bakalım ne diyecek sayın Bakanınız… Allah sizden razı olsun. Aksama yok, çalışmalar devam ediyor, inşallah sizi orada karşılamak nasip olacak…

Rize Şehir Hastanesi için yine çok önemli tarihi, dost doğru bir talimat verdiniz. Denizde 250 bin metre kare alan doldurmak suretiyle hastanemizi ihale aşamasına getirmenizi dört gözle bekliyoruz. Bu devasa yatırımı devamını getirecek ve Rizemizi tek çare olan turizmle, sağlık turizmi ile uçuracaksınız, makus talihini yenmesine en büyük yardımı yapacaksınız. Seçilen yerde hiçbir problem yoktur, dolgusu çok kolaydır, ulaşımda hiçbir sıkıntı olmaz, aksine trafiği rahatlatır. Bekliyoruz heyecanla efendim…

Trafik demişken bir önemli teklifim var. Toplamı sade 2 kilometre veya 3 kilometre olan üç kısa tünelle Rize trafik sorununu çözecek bir adım için yetkililere talimat verin. Dalyandan Hamam deresine, oradan Kalenin arkasına, Çiftekavak’a bağlanan üç gidiş gelişli üç kısa tünel yapın, yeni bir büyük yapımı çok kolay bir bulvar kazandırın, Rize’de trafik diye bir problem kalmasın sayın Cumhurbaşkanım.

Size kurulan kumpasların sonuncusu 10 sloganla İstanbul Belediyesini alan İmamoğludur sayın Cumhurbaşkanım. Onu size rakip görmek benim için züldür, değildir, olamaz. Ama en yakınınızda, sizden en büyük yatırımları alan yüzsüzler hala ona çalışıyorlar, bilmenizi isterim.

Ulusaldan bir iki konuya değineyim. Samsundan Sarpa, 6 vilayet 60 kazaya hizmet verecek olan hızlı tren hattını bir inceleyin efendim. Bir vilayete hizmet edecek olan Erzincan Trabzon hızlı olmayan tren hattı çok büyük devasa bir yanlıştır. Bütün Karadeniz mi, bir vilayet mi. 750 bin nüfus mü 4 milyon nüfusa hizmet etmek mi. Bu da size kurulan inanılmaz bir kumpastır, feto tezgahıdır efendim. 80 km lik demir yolu tüneli gerektiren bu garabet toplamı aynı uzunlukta  tünellerle Samsundan Sarpa yapılabiliyor. Allah aşkına bu güzergah değerlendirmelerini helal süt emmiş bürokratlara yaptırın. Karadenizi şaha kaldıracak, sizi tarihe kazıyacak bu yatırımı tarafsız bürokratlara bir baktırın lütfen.

İstanbul Sözleşmesini iptal edin Allah aşkına. Size kurulan en büyük kumpastır…

Siz Rize için Allah’ın bir lütfü ve bir büyük heyecanı sınız.. Hiç şakam yok bu böyledir. Rize tarihi bir daha bu şansı yakalayamaz.

Allah yolunu, bahtınızı açık etsin, dünyaya nam salmaya, Türkiye’ye olmazları olur yapmaya devam edin…

Sırtı dönülmeyecek Vilayetinize hoş geldiniz..

Saygılarımla….

Metin Topçu

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 22 Ağustos 2019, 10:36 tarihinde Genel, Köşe Yazarları, Küçük Manşetler, Manşet, Son Dakika, Yazar 1 kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 795 Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER
YORUM YAZIN
Benzer Haberler
MbTasarıM
MUHLAMA KARADENİZ MUTFAĞI
Yazarlarımız
KARADENİZ VİRA FACEBOOK
Resim Galerisi
PUAN DURUMU