2778 Gün, 19 Saat, 38 Dakika ve 59 Saniyedir
6 vilayet 60 kazaya Hızlı tren
Sözü Halen Verilmedi...
Amerika PKK-YPG İlişkisi

Amerika Birleşik Devletleri, PKK ile doğrudan bir ilişki kurmamış olsa da, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG ile işbirliği yapmıştır. Bu ilişki, özellikle IŞID’e karşı mücadelede ve Suriye iç savaşında şekillenmiştir.
IŞID’e Karşı Mücadelede ABD PKK-YPG kartını öne sürmektedir. Terör örgütünü terör örgütü ile yok etme gibi komik ve dayanaksız ABD iddiaları haliyle Türkiye’yi çok üzmektedir. Türkiye IŞID’lı binlerce teröristi ortadan kaldırdı. ABD’ye ısrarla bu mücadeleyi öneriyor. Fakat ABD aynı yanlışı sürdürmek için çeşitli bahaneler ileri sürmektedir. Terör örgütü PKK-YPG’ye silah eğitim ve hava desteği vermeye devam etmektedir.
Bu durum Türkiye için büyük bir güvenlik kaygısı yaratmıştır, çünkü Türkiye, YPG’yi PKK’nın bir parçası olarak görmekte ve bu grubun sınırında güçlenmesini tehdit olarak değerlendirmektedir. Türkiye, ABD’ye YPG’ye verdiği desteği eleştirerek, bu desteğin PKK’ya da fayda sağlayacağına ve terörizmi teşvik edeceğine dikkat çekmiştir. ABD’nin bu ilişkisi zaman zaman diplomatik gerginliklere yol açmıştır. ABD derin devletinin bu organizasyonu dünyanın çeşitli bölgelerinde kan ve gözyaşına sebep olmuştur. Amerika’nın Orta Doğu’daki dış politikası ve ulusal güvenlik stratejisi çerçevesinde oldukça tartışmalı ve karmaşık ilişkilerdir. Her birinin geçmişi ve günümüzdeki durumu, bölgesel politikalar ve stratejik çıkarlar doğrultusunda şekillenmiştir.
Dünyada kurulan terör örgütlerinin hepsi ABD derin devletinin eseri olduğunu bilmeyen yoktur. ABD’nin yeniden seçilen devlet başkanı Donald Trump ISID’ı ABD’nin kurduğunu söylemiştir. Afrika’da Boko Haram, Afganiştan’da Taliban, Orta doğuda PKK, YPG, ISID ve daha nice gizli örgüt insanlığın başına ABD tarafından musallat edilmiştir.
ABD’nin kayıpları ve kaybettikleri yanında terör örgütleri yüzbinlerce cana mal olmuştur. Dünyayı kana bulayan terör örgütleri ile ilişkiler dünyanın süper gücünü dünyanın her yerinde zor sokması, hatta kaçar gibi her bölgeden sürülmesi dahi ABD’yi bu planından vazgeçirmemiştir.
Amerika’nın PKK, YPG, DEAŞ, Taliban ve IŞİD ile olan ilişkileri, sürekli olarak değişen ve birbirini etkileyen dinamiklerdir. ABD’nin bu gruplara karşı yürüttüğü politikalar, ulusal güvenlik, terörizmle mücadele ve bölgesel stratejik çıkarlar doğrultusunda olduğunu söyleme imkanı yoktur.
Amerikan halkının onaylamadığı bu girişimler özellikle mazlum halkların acılara boğulmasını gündeme getirmiştir. Türkiye ABD’nin kurup destek verdiği PKK ve YPG ve uzantılarından çok çekmiş, on binlerce vatandaşını güvenlik görevlilerimizi kaybetmişiz.
Bıçak kemiğe dayanmıştır ve Türkiye gereğini her hal ve şartta yerine getirecektir.
İstanbul’dan baki Selam ve dua ile..

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 04 Ocak 2025, 11:20 tarihinde Genel, Köşe Yazarları, Küçük Manşetler, Yazar 1 kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 40 Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER
YORUM YAZIN

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Benzer Haberler
MbTasarıM
MUHLAMA KARADENİZ MUTFAĞI
Yazarlarımız
KARADENİZ VİRA FACEBOOK
Resim Galerisi
PUAN DURUMU