HAVALANI İÇİN BİLİNENLER BİLİNMEYENLER

1-Metin TopçuHAVALANI İÇİN BİLİNENLER BİLİNMEYENLER
Durduk yerde oluşmadı havaalanı düşüncesi.
Trabzon havaalanını bir yılda kullanan uçak sayısı 18.000 geçti. İkinci pist yapımı için çalışmalar var. Orada denizde ikinci pist yapılacağına Rizede bir havaalanı yapılması en doğru yoldu. Ne kadar yolcumuz var diye araştırma yaptım. Türk Havayolları Genel Müdür sayın Temel KOTİL ”Trabzon ahavalanını kullanan yolcuların % 35 i Rize yolcusudur dedi Rize’deki panelde.
Şimdi bazı soruların cevabını beraber bulalım.
Çünkü havaalanı için dosya oluşturmaya çalışırken 11 ay itibariyle rakamlar kesinleşti. Daha önce yazdığım rakamlar değişti.
Soru- 1
Trabzon havaalanını geçen 11 ayda ne kadar yolcu kullandı Bunun ne kadarı Rize ve Artvin yolcusu.
Cevap : Trabzon havaalanını kullanan yolcu sayısı 2.273.000
Rize yolcusu tahminen 2.273.000 x 35 / 100= 795.550 . Batum’u da dahil edersek 800.000’i geçiyor yolcu sayımız
Soru 2- Trabzon havaalanından 11 ayda uçuş yapan uçak sayısı ne kadar?
Cevap 2-18.000 . Rize’de havaalanı olsa tahminen 18.000 x35/ 100 = 6300 uçak sefer yapmış olacak.
Soru 3- Günde kaç uçak Rize havaalanını kullanacak.
Cevap 3- 11 aylık tahmin Tahminen 6300/ 335 = 21 uçak (bir günde
Soru 4- Trabzon havaalanını kullanan Rize yolcuları Havaş la ne kadar zamanda Rize ve kazalarına Havaşla ulaşıyor.
Cevap 4-Rize Merkeze 1.5 saat. Ardeşene 2.5 saat ( Gerçekleşme böyledir)
Soru- 5 -Havaş  Rize’ye kaç sefer düzenliyor.
Cevap 5- Sabah saat 05 ten aksam 21 e kadar 10 sefer yapıyor diğer saatler belli değildir. Diğer Turizm operatörlerinden aldığımız bilgiler var…
Soru 6- Rize’ye havalanı yapılırsa Türkiye’de 48 havaalanı içinde hacim bakımından kaçıncı oluyor. Hangi büyük merkezleri geride bırakıyor.
Cevap 6-14 sıraya yerleşiyor. Malatyadan Konyadan daha fazla yolcusu var. 30 tane tokat havaalanı ediyor. Yeni yapılmakta olan Ordu Giresun Havaalanını da geride bırakıyor.
Soru 7- Havaalanı için yer var mı?
Cevap 7-Var. Denizde inşa edilebiliyor. Örnek Ordu-Giresun Havaalanı
Soru 8- Türkiye 2023 e kadar kaç havaalanı yapacak, kaç ilde havaalanı olmayacak
Cevap 8- 2023’ kadar71 havaalanı yapılacak sadece 11 ilde havaalanı olmayacak
Yukarıdaki soru ve cevaplara itirazı olanlar 0532 516 52 nolu telefonumla beni bilgilendirebilirler.
Kuru gürültü etmesin kimse.
Rakamlarla konuşuyorum. Rakamlarla bana cevap versinler.
Ben boş yere zamanımı harcamam, kimseyi de meşgul etmem.
Bundan daha fazla hak ettiğimiz hiçbir şey yoktur.
Rize sanayi kenti olamayacağına göre turizme yönelmelidir. Turizm için de havaalanı şarttır.
Rize’nin dünyada hiç kimsede olmayan Anzeri var, Fırtına deresi var.
Karadeniz’de ve Türkiye’de doğa ve tabii kaynaklar bakımından eşimiz benzerimiz yok. Dünyanın en güzel topikal ormanları Rize’de.
Dünyada deniz kenarından izlenebilen 4000 metrelik dağ silsilesi üç yerde var,.biri yalnızca Rize’de…
Rizemin bu muhteşem imkanlarını havaalanı ile süslemek ve dünyaya tanıtmak istiyoruz.
Gölge etmesin kimse ihsan istemiyoruz…
Sevgi ve saygılarımla…

HABER BİLGİLERİ
Bu haber 28 Aralık 2012, 13:45 tarihinde Dosyalarımız, Köşe Yazarları, Yazar 1 kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 556 Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
ETİKETLER
YORUM YAZIN
Benzer Haberler
MbTasarıM
MUHLAMA KARADENİZ MUTFAĞI
Yazarlarımız
KARADENİZ VİRA FACEBOOK
Resim Galerisi
PUAN DURUMU